کانادا کشوری در آمریکای شمالی است که پس از روسیه دومین کشور پهناور جهان به شمار میرود. پایتخت این کشور اتاوا است و از شهرهای مهم آن میتوان به تورنتو، مونترال و ونکوور اشاره کرد.
نام بسیاری از دانشگاه های کانادا در میان بهترین دانشگاههای جهان دیده میشود. اپلای کانادا در مقایسه با آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر آسانتر است. به همین دلیل، این کشور به انتخاب نخست بسیاری از دانشجویان تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید: طریقه سرمایه گذاری در آمریکا
انتخاب دانشگاه، اولین قدم برای اپلای کانادا
ابتدا رشته تحصیلی خود را برای ادامه تحصیل انتخاب کنید. سپس لیستی از دانشگاه های کانادا که رشته مورد نظر شما را ارائه میدهند، تهیه کنید.
با مراجعه به وبسایت هر دانشگاه میتوانید حداقل شرایط مورد نیاز برای آن رشته را مشاهده کنید. دانشگاهها برای پذیرش دانشجو فاکتورهایی مثل معدل آخرین مدرک تحصیلی، ریز نمرات، مدرک آیلتس و سابقه تحصیلی و شغلی وی را بررسی میکنند.
معمولاً دانشگاههای این کشور برای پذیرش دانشجویان بینالمللی حداقل معدل 14 را ملاک قرار میدهند. معدل کمتر از 14 امکان پذیرش را سخت میکند یا متقاضی را با محدودیت در انتخاب دانشگاه روبرو میکند.
داشتن حداقل شرایط مورد نیاز دانشگاه موفقیت در اپلای کانادا را تضمین نمیکند. چون دانشگاهها با توجه به رنکینگ خود درخواستهای زیادی را دریافت میکنند. بنابراین، با در نظر گرفتن ظرفیت هر رشته بهترین متقاضیان را انتخاب میکنند. به همین دلیل، در دوران تحصیل باید سعی شود با گرفتن نمرات خوب احتمال موفقیت در اپلای کشور کانادا را افزایش داد.
مدرک زبان برای مهاجرت تحصیلی کانادا
یکی از الزامات اولیه برای مهاجرت تحصیلی داشتن نمره آیلتس است. دریافت حداقل نمره آیلتس برای پذیرش کافی نیست. چون دانشگاهها با بررسی مدارک دانشجویانی را انتخاب میکنند که نمرات بالا دریافت کردهاند. برای متقاضیان با نمرات پایین در صورتی شانس پذیرش وجود دارد که ظرفیت رشته مورد نظر تکمیل نشده باشد. برای گرفتن پذیرش دانشگاه های برتر کانادا بهتر است نمره آیلتس بالای هفت باشد.
افرادی که مهارت کمی در زبان انگلیسی دارند، میتوانند برای اپلای کانادا اقدام کنند. اما انتخابهای محدودی برای پذیرش دارند. این دانشجویان در صورتی میتوانند در رشته مورد نظر ادامه تحصیل دهند که دوره زبان مورد تائید دانشگاه را بگذرانند.
مدارک لازم جهت اقدام به اپلای کانادا
مدارک مورد نیاز برای پذیرش در مقطع کارشناسی به شرح زیر است:
- مدرک زبان با نمره مورد نیاز برای دانشگاه مورد نظر (در آزمون آیلتس کسب حداقل نمره 6 ضروری است)
- ترجمه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
- ترجمه ریز نمرات
- انگیزه نامه تحصیلی
- رزومه تحصیلی
مدارک لازم برای اپلای کارشناسی ارشد کانادا عبارتند از:
- مدرک زبان با نمره مورد نیاز برای دانشگاه مورد نظر (در آزمون آیلتس کسب حداقل نمره 6/5 ضروری است)
- ترجمه مدرک کارشناسی
- ترجمه ریزنمرات
- انگیزه نامه تحصیلی
- ارائه نمره آزمونهای GRE و GMAT (برای رشتههایی که دریافت این مدارک برای آنها ضروری است)
- رزومه تحصیلی و مقالات
بیشتر بخوانید: الگوهای سرمایه گذاری در کانادا
متقاضیان اپلای دکترا کانادا باید مدرک زیر را ارائه دهند:
- مدرک زبان با نمره مورد نیاز برای دانشگاه مورد نظر (در آزمون آیلتس کسب حداقل نمره 7 ضروری است)
- ترجمه مدرک و ریز نمرات مربوط به مقطع کارشناسی ارشد
- انگیزه نامه تحصیلی
- ارائه نمره آزمونهای GRE و GMAT (برای رشتههایی که دریافت این مدارک برای آنها ضروری است)
- رزومه تحصیلی و مقالات
- توصیه نامه از استاد
یکی از مدارک لازم برای پذیرش دانشگاه های کانادا ارائه انگیزه نامه تحصیلی یا SOP (statement of purpose) است. POS به قدری در پذیرش تحصیلی نقش دارد که بهتر است برای نگارش آن از افراد متخصص کمک گرفته شود.
زمان اپلای دانشگاه های کانادا
ترم پاییز دانشگاههای این کشور معمولاً از سپتامبر (اواخر شهریور) شروع شده و تا دسامبر (اوایل دی) ادامه دارد. دانشگاهها به مدت یک تا دو هفته در زمان کریسمس تعطیل هستند.
ترم زمستان از ماه ژانویه (بهمن ماه) شروع شده و تا آوریل (اوایل اردیبهشت) ادامه دارد. اواسط ماه مارچ دانشگاهها برای تعطیلات بهاری حدود یک هفته تعطیل هستند.
معمولاً 15 ژانویه ددلاین برای اپلای ترم پاییز و اول سپتامبر ددلاین برای پذیرش در ترم زمستان است. با مراجعه به وبسایت دانشگاهها میتوانید از زمان دقیق ددلاینها آگاه شوید. چون ممکن است ددلاین دانشگاههای مختلف با هم یکسان نباشد. همچنین این امکان وجود دارد که ددلاین برای شهروندان کانادا با دانشجویان بینالمللی متفاوت باشد.
هزینه اپلای کانادا
هزینه اپلای با توجه به دانشگاه انتخاب شده، متغیر است. به این هزینه که به آن اپلیکیشن فی گفته میشود در وبسایت دانشگاهها اشاره میشود.
برای اپلای کانادا لازم است هزینه اپلیکیشن فی را بپردازید. اپلیکیشن فی هزینهای است که متفاضی باید به منظور بررسی مدارک تحصیلی خود به دانشگاه بپردازد. این هزینه با توجه به دانشگاه انتخابی بین 90 تا 350 دلار متغیر است و در صورت عدم پذیرش فرد مرجوع نمیشود.
سایر هزینههایی که دانشجویان باید بپردازند، عبارتند از: هزینههای جانبی برای مهاجرت تحصیلی، شهریه دانشگاه انتخاب شده و هزینه زندگی. هزینه جانبی شامل هزینهای است که باید برای ترجمه مدارک تحصیلی و شرکت در آزمونهای زبان پرداخت شود.
میزان شهریه دانشگاهها به عواملی مثل رشته تحصیلی، دانشگاه مورد نظر و مقطع تحصیلی بستگی دارد. معمولاً میزان شهریه برای دانشجویان بینالمللی با شهروندان کانادا متفاوت است. میزان شهریه در وبسایت دانشگاه درج شده است.
در صورتی که تمایل به خرید ملک در کانادا نیز دارید، میتوانید از کارشناسان اینوسپات کمک بگیرید.
مدارک لازم برای دریافت ویزای کانادا
پس از اپلای برای دانشگاه، باید ویزای تحصیلی کانادا دریافت شود. مدارک لازم برای دریافت ویزا عبارتند از:
- پاسپورت با تاریخ معتبر
- دو عدد عکس
- نامه پذیرش تحصیلی
- مدارک مربوط به پرداخت شهریه دانشگاه یا دریافت بورسیه
- نامه استادی پلن (هدف از تحصیل)
دیدگاه خود را بنویسید