در این مطلب می خوانید:
یکی از مدارک لازم برای مهاجرت از کشوری به کشور دیگر، ویزا است. این مدرک برای خروج از کشور و ورود به کشوری دیگر، لازم و ضروری میباشد، حال این مهاجرت به قصد اقامت باشد یا به قصد کار و سرمایهگذاری. افرادی که قصد ورود به کشوری مانند سرمایه گذاری در کانادا را دارند باید بر اساس نوع فعالیت و یا هدفی که از مسافرت خود دارند، این مجوز را دریافت نمایند. ازاینرو مهم است که با چه نوع ویزایی از کشور خارج شده و وارد کشور مقصد میشوید. بهعنوانمثال اگر تاجر هستید و قصد تجارت و سرمایهگذاری در کشوری را دارید باید ویزای سرمایهگذاری دریافت کنید. درصورتیکه هدف از مهاجرت، کار و اقامت دائم باشد باید ویزای اقامت دائم دریافت کنید. اکثر افراد با هدف کار و افزایش سرمایه خود اقدام به مهاجرت میکنند؛ اما متأسفانه به دلیل عدم آگاهی از تفاوت ویزای سرمایهگذاری با ویزای کارآفرینی سردرگم هستند که با کدام ویزا، کشور را ترک کنند.
بر همین اساس در این مقاله بر آن شدیم تا اطلاعاتی جامع در مورد هرکدام از این ویزاها و شرایط اخذ آنها و همچنین تفاوت آنها باهم، ارائه نماییم. مطالعه این مطلب برای افرادی که درصدد اخذ ویزا برای مهاجرت هستند، مفید خواهد بود.
آشنایی با ویزای سرمایه گذاری
همانگونه از نام سرمایهگذاری میتوان دریافت، منظور از آن این است که سرمایه و پول را در کاری گذاشته و در انتظار افزایش میزان آن بود. هدف از اعطای ویزای سرمایهگذاری نیز این است که سرمایه افراد از کشورهای خارجی جذب شده و در ازای آن، اجازه اقامت وی در کشور موردنظر داده شود. در این پروسه، سرمایه خارجی از کشورهای مختلف جذب میشود و افراد سرمایهگذار میتوانند حق شهروندی را از کشور مدنظر، دریافت کنند.
این ویزا با نامهای دیگری نظیر ویزای طلایی نیز شناخته میشود. این مسئله، یکی از تازهترین مفاهیم در دنیای مهاجرت است که امروزه به یکی از مهمترین و پر متقاضیترین ویزاها تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید : مزایای سرمایه گذاری در آمریکا
شرایط اخذ ویزای سرمایهگذاری چیست؟
یکی از انواع تفاوت ویزای سرمایهگذاری با ویزای کارآفرینی به شرایط اخذ آنها مربوط میشود. افرادی که سرمایهای در اختیار داشته و قصد دارند با اخذ ویزای سرمایهگذاری، وارد کشوری شوند باید دارای یک سری شرایط ویژه باشند. ازجمله این شرایط میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
این ویزا با نامهای دیگری نظیر ویزای طلایی نیز شناخته میشود. این مسئله، یکی از تازهترین مفاهیم در دنیای مهاجرت است که امروزه به یکی از مهمترین و پر متقاضیترین ویزاها تبدیل شده است.
- برخورداری از تحصیلات عالیه و سابقه مدیریتی فرد سرمایهگذار، میتواند عاملی مؤثر در اخذ ویزای سرمایهگذاری باشد.
- افرادی که در پی اخذ این ویزا هستند باید بر اساس کشور مقصد، میزان سرمایه مشخصی داشته باشند. بهعنوانمثال افراد خواستار اقامت در کانادا باید 210 هزار دلار، سرمایه داشته باشند. این مبلغ برای کشورهای دیگر به این شرح است:
- کشورهای آمریکایی: 200 هزار دلار
- کشورهای اقیانوسیه و استرالیا: 2 و نیم میلیون دلار
- کشورهای شنگن: 150 هزار یورو
این مبالغ، حداقل میزان سرمایهگذاری بوده و محدودیتی در حداکثر سرمایهگذاری وجود ندارد.
- ارائه مدارکی دال بر توانایی فرد در مدیریت کسبوکار
- چنانچه فرد متقاضی اقدام به خرید کسبوکار در کشور موردنظر نماید باید حداقل 50 درصد از سهام کسبوکار به نام وی باشد.
- اموال منقول و غیرمنقول فرد متقاضی باید بیشتر از حداقل سرمایهای باشد که از سوی سفارت کشور مقصد، اعلام میشود.
- سن فرد متقاضی نیز یکی از شرایط ویژه برای اخذ ویزای سرمایهگذاری است. به این صورت که سن فرد نباید کمتر از 55 سال باشد. البته در برخی کشورها این قانون، استثنائاتی نیز دارد.
- گردش مالی فرد متقاضی باید بالاتر از حداقل میزان اعلام شده از سوی سفارت کشور مقصد باشد.
مزیت های استفاده از ویزای سرمایه گذاری
در بررسی تفاوت ویزای سرمایهگذاری با ویزای کارآفرینی باید به بررسی مزیتهای استفاده از هرکدام نیز اشاره شود. مزیتهای مهاجرت با ویزای سرمایهگذاری عبارتاند از:
- اجازه اخذ ویزا برای همسر و کودکان زیر 21 سال
- صدور ویزا در مدتزمانی در حدود 6 ماه
- عدم نیاز به ارائه مدارک تحصیلی و زبان
- اجازه تبدیل ویزای سرمایهگذاری به اقامت دائمی
- صدور مجوز برای اشتغال همسر و دریافت ویزای تحصیلی برای فرزندان
بیشتر بخوانید : شرایط و مراحل سرمایه گذاری در انگلیس
ویزای کارآفرینی چیست؟
ویزای کارآفرینی به آن دسته از افرادی تعلق میگیرد که در پی راهاندازی کسبوکار در کشور مقصد هستند. برخی افراد با توجه به سابقهای که دارند و سرمایهای که در اختیار دارند، خود را قادر به راهاندازی یک کسبوکار موفق در یک کشور خارجی میدانند. در این صورت با مراجعه به سفارت کشور مدنظر، اقدام به دریافت ویزا میکنند. در این شرایط، فرد میتواند با ارائه مستندات خود، اقدام به دریافت ویزای کارآفرینی کرده و با مهاجرت به کشور مدنظر، استارتاپ و یا کسبوکار خود را راهاندازی نماید.
در این مورد، فرد متقاضی میتواند بر اساس میزان سرمایه و همچنین مهارت خود، شغلی را راهاندازی کند. درصورتیکه کسبوکار وی بتواند بهصورت موفق عمل کرده و سودآوری قابل قبولی داشته باشد، فرد قادر خواهد بود تا ویزای دائم آن کشور را نیز دریافت کند.
برای اخذ ویزای کارآفرینی باید چه شرایطی داشت؟
همانطور که در بخش قبل نیز به آن اشاره شد، از تفاوت ویزای سرمایهگذاری با ویزای کارآفرینی میتوان به شرایط اخذ آنها اشاره نمود. افرادی که برای اخذ ویزای کارآفرینی اقدام میکنند باید شرایط زیر را داشته باشند:
- کسب امتیاز موردنیاز
- ارائه برنامهای شامل طرح توجیهی کسبوکار و صورتهای مالی مربوط به آن
- ارائه مدرک زبان
- شرکت و موفقیت در امتحان ارزیابی کارآفرینی شامل ایجاد شغل، پیشزمینه و طرح تجاری
- برخورداری از سابقه مدیریت در یکی از مشاغل خصوصی مثل دفتر کار، شرکت تجاری و … . این سابقه باید حداقل 3 سال بوده و مربوط به 5 سال اخیر باشد.
- برخورداری از سرمایهای به میزان اعلام شده از سوی سفارت کشور مدنظر
مزیت های مهاجرت با ویزای کارآفرینی
یکی از بهترین گزینهها برای آن دسته از افرادی که قصد مهاجرت به کشورهای خارجی را دارند، اخذ ویزای کارآفرینی است. مزیتهایی که این مجوز دارد، سبب شده تا در سالهای اخیر موردتوجه افراد قرار گرفته و اکثر متقاضیان مهاجرت، با این ویزا موفق به اخذ حق شهروندی کشور موردنظر خود شوند. ازجمله این مزیتها که بهنوعی سبب تفاوت ویزای سرمایهگذاری با ویزای کارآفرینی میشوند عبارتاند از:
- امکان سرمایهگذاری در کشور مقصد بهصورت بازگشتپذیر
- مهاجران نیازی به سرمایهگذاری قبل از ورود به کشور مقصد را ندارند. در این مورد، این افراد معمولاً یک فرجه مناسبی در اختیار دارند تا بتوانند کسبوکار خود را در کشور موردنظر، راهاندازی نمایند.
- امکان اعطای ویزا بهصورت اقامت دائمی
- امکان بررسی و پردازش پروندهها بهصورت سریع
- استرداد هزینههای صرف شده در صورت عدم قبولی پرونده
- احتمال بالا در قبولی اکثریت پروندهها
- امکان اخذ ویزا برای اعضای خانواده
جمع بندی
در حال حاضر، روشهای مختلفی وجود دارد تا افراد واجد شرایط بتوانند ویزا دریافت کرده و به کشور موردعلاقه خود برای زندگی و کار بروند. دو نمونه از این ویزاها، ویزای سرمایهگذاری و ویزای کارآفرینی هستند. شاید متقاضیان، در کلام اول متوجه تفاوت ویزای سرمایهگذاری با ویزای کارآفرینی نشوند. ازاینرو در این مقاله به بررسی کلی این نوع ویزاها پرداخته شد تا با مطالعه این مطلب، افرادی که خواستار کسب اطلاعات در این زمینه هستند، پاسخ سؤالات خود را دریافت کنند. بهصورت کلی میتوان گفت که تفاوت اصلی این دو نوع ویزا در شرایط اخذ ویزاها، سرمایه لازم برای دریافت مجوز مهاجرت و مزیتهایی است که هر کدام از آنها دارند. افراد باید بر اساس شرایطی که در این مقاله به آنها اشاره شد، وضعیت خود را بررسی کرده و با توجه به این دادهها، اقدام به اخذ ویزا نمایند.
دیدگاه خود را بنویسید