همانطور که می‌دانیم برای اقامت یا ورود یا خروج به یک کشور خارجی به ویزا نیاز داریم. ویزا همان مجوز مشروط است که از طرف یک کشور به افراد یک کشور دیگر داده می‌شود که بتوانند یا در حقیقت اجازه دارند که وارد آن کشور شوند و یا از آن خارج شوند.

منظور از روادید ویزا چیست؟

منظور از روادید همان گواهی یا اجازه ورود به کشور دیگر است. زمانی که فردی برای ورود به یک کشور ویزا دریافت می‌کند، ویزای مربوطه فقط تا یک زمان محدود برای اقامت در آن کشور است و این زمان از تاریخ ورود فرد به آن کشور می‌باشد. این محدودیت زمانی با تعداد درخواست فرد برای ورود به آن کشور در ارتباط است. همچنین روادید شامل شمار رفت و آمد به آن کشور و حق کار در آن کشور است.

اداره مهاجرت هر کشور، مجوز ورود به آن کشور یا همان ویزا را صادر می‌کند. بنابراین، هر زمان که مقام مهاجرتی هر کشوری صلاح ببیند ممکن است صدور ویزا به آن کشور لغو شود. معمولا ویزا به صورت مهر در گذرنامه، برچسب و هر اسناد سفر دیگری، همراه با امضا توسط مسئول مربوطه می‌باشد.

انواع ویزا در کشورهای مختلف و بر اساس هدف از سفر

انواع ویزا در کشورهای مختلف

شهروندان ایرانی برای ورود به کشورهای دنیا و دریافت ویزا با سه نوع برخورد مواجه می‌شوند :

1) کشورهایی که برای رفتن به آن‌ها به ویزا احتیاج نداریم. مانند مالزی، ارمنستان، گرجستان، ترکیه، دومینیکا و … 

2) کشورهایی که برای رفتن به آن‌ها به ویزا نیاز داریم و ویزای آن‌ها را باید از قبل درخواست بدهیم.

3) کشورهایی که برای رفتن به آن‌ها به ویزا نیاز داریم ولی به هنگام وارد شدن به آن کشور و در مرز ویزا صادر می‌شود. مانند تاجیکستان، لبنان، مالدیو، بولیوی و …

انواع ویزا براساس هدف از سفر

• ویزای توریستی، گردشگری

• ویزای دیدار از خانواده و اقوام

• ویزای درمان و معالجه

• ویزای ترانزیت یا عبور

• ویزای کار و تعطیلات

• ویزای تجاری، سرمایه گذاری

• ویزای تحصیلی

• ویزای مهاجرت

پاسپورت و ویزا چیست؟

معمولا از دیرباز، زمانی که افراد قصد ورود به کشور دیگری را داشتند، مقامات مهاجرتی وظیفه داشتند هنگام وارد شدن افراد به مرز آن کشور، اجازه ورود به آن کشور و یا رد ورود به آن کشور را صادر کنند. در صورت اجازه ورود، مقامات می‌بایست در پاسپورت فرد متقاضی مهر ورود به کشور را بزنند.

افرادی که قصد دریافت پاسپورت ترکیه و یا پاسپورت قبرس را دارند میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله جامعی که اینوسپات در این زمینه نوشته است، مراجعه کنند و همچنین با کارشناسان ما در تماس باشند.

فرد متقاضی باید برای ورود به یک کشور، از قبل درخواست ویزا بدهد. معمولا درخواست ویزا را می‌توان از طریق پست یا اینترنتی، سفارت، دفتر کنسولگری و یا از طریق سیاست‌های ابلاغ شده کشور مقصد انجام داد. امروزه می‌توان فقط با زدن برچسب و یا یک مهر در گذرنامه ویزا گرفت. همچنین ویزا می‌تواند به صورت یک سند جداگانه و یا به صورت یک سند الکتریکی باشد که فرد باید قبل از رفتن به کشور موردنظر آن را دریافت کرده باشد و هنگام خارج شدن از مرز به همراه داشته باشد.

بیشتر کشورها، هم برای شهروندان خود و هم برای افراد خارجی، به منظور خارج شدن از کشور، ویزای خروج صادر می‌کنند. ولی بعضی مناطق خاص کاملا بدون ویزا هستند. مانند منطقه‌ای از کشور نروژ که تحت پیمان اسوالبرد می‌باشد.

تاریخچه ویزا و پاسپورت

ویزای شینگن چیست؟ 

تعدادی از کشورها با هم توافق کرده‌اند و به شهروندان خود و این کشورها اجازه می‌دهند که بدون ویزا به هر کدام از این کشورها سفر کنند. این کشورها عضو منطقه شینگن هستند و هر فرد متقاضی دیگری با داشتن ویزای شینگن می‌تواند به راحتی به هر کدام از این کشورها سفر کند. ولی دریافت ویزای شینگن دارای شرایط زیادی است و به راحتی صادر نمی‌شود.

تاریخچه ویزا چیست؟

در اروپای غربی، در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، گذرنامه و ویزا برای رفتن به کشور دیگری ضروری نبود. زیرا تعداد افرادی که با قطار سفر می‌کردند بسیار زیاد بود و کنترل پاسپورت تقریبا کار سختی بود. ولی بعد از جنگ جهانی اول دریافت گذرنامه و ویزا به عنوان اسناد مسافرتی لازم و ضروری شد.

شرایط ویزا چیست؟

گاهی اوقات ویزاها در بدو ورود به یک کشور صادر می‌شوند ولی در بعضی موارد هم، باید از قبل به کنسولگری یا سفارت کشور موردنظر رفته و درخواست ویزا کرد. بعضی از دفاتر هم هستند که وظیفه اخذ ویزا را دارند و می‌توان با مراجعه به آن‌ها دریافت ویزای خود را به آن‌ها واگذار کرد. این دفاتر از طرف سفارت و یا کنسولگری نمایندگی دارند که برای مسافران بین المللی ویزا صادر کنند.

اینکه متقاضی نیاز یا عدم نیاز به ویزا را دارد، به تابعیت متقاضی، مدت اقامت و فعالیت‌هایی که متقاضی قصد دارد در کشور مقصد انجام دهد بستگی دارد. برای همین دسته‌های مختلف با شرایط مختلف برای ویزا ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: گلدن ویزای اسپانیا

مرجع صدور ویزا کیست؟

 معمولا کنسولگری یا یک شعبه از وزارت امور خارجه کشور مقصد است و این اسناد حاکی از این است که فرد متقاضی می‌تواند در این کشور از نظر خوراک و اقامت از خود حمایت کند.

مرجع صدور ویزا

نتیجه گیری:

همانطور که گفتیم ویزا به مسافران یک کشور اجازه می‌دهد که به خاک کشور دیگری وارد شوند. این ویزا شامل محدودیت‌هایی از جمله چارچوب زمانی برای وارد شدن به کشور فوق، همچنین مدت زمان اقامت در آن کشور و ممنوعیت استخدام است. همچنین متوجه شدیم که بسیاری از کشورها که عضو پیمان شینگن هستند برای مسافرت بین کشورهای عضو این پیمان نیاز به ویزا ندارند. و اینکه ویزا به تنهایی نمی‌تواند ورود به یک کشور را تضمین کند و ممکن است هر لحظه این ویزا لغو شود.

باید به این نکته توجه کرد که برای درخواست یک ویزا از طرف هر فردی، می‌تواند فرصتی باشد که شرایط آن فرد از لحاظ امنیت مالی، دلیل سفر و سفرهای قبلی بررسی شود و ممکن است هنگام ورود فرد به آن کشور تحت بازرسی و کنترل امنیتی قرار بگیرد.

معمولا برای دریافت ویزا، افسران صدور یکسری مدارک شامل عدم سوء پیشینه و سابقه کیفری و خاص از متقاضی دریافت می‌کنند. همچنین ویزا برای کشوری که با کشور خود دشمن است، صادر نمی‌شود.

باید گفت بعضی از کشورها برای بیماران خاص مانند ایدز ویزا صادر نمی‌کند. این شرایط بستگی به گروه ویزایی و کشور مورد نظر دارد. مثلا کشورهای روسیه و ازبکستان برای شهروندان بلند مدت تست ATV میگیرد. ازبکستان نیز هنوز یکسری تست پزشکی از جمله HIV میگیرد.

امیدواریم این مقاله تا حدودی شما را در این زمینه یاری کرده باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید با متخصصان ما در این زمینه مشورت کنید.

[kkstarratings]